Translate

dimecres, 6 de gener del 2016

LES "RELÍQUIES DE JOANA D'ARC": UNA ANÀLISI MULTIDISCIPLINAR FORENSE


Les "relíquies de Joana d'Arc": Una anàlisi multidisciplinar forense
Per P. Charlier et al. Forensic Science International, No.194 (2010)

Resum: Les restes arqueològiques poden proporcionar evidències concretes, mitjançant les quals es poden desenvolupar, afinar o validar les tècniques medicolegals. En el cas de l'anomenada 'Joan de les relíquies d'Arc' (un grup d'ossos i restes arqueològiques coneguts com la 'ampolla de Chinon'), 14 especialistes van analitzar les mostres, com un cadàver X d'aspecte carbonitzat: un antropòleg forense, metges examinadors, patòlegs, genetistes, radiòleg, bioquímics, palinòlegs, zoòleg i arqueòleg. Materials, mètodes i resultats d'aquest estudi es presenten aquí. Aquest estudi té com a objectiu oferir una metodologia explotable per als casos moderns medicolegals de petites quantitats d'ossos humans d'aspecte carbonitzat.

Introducció: En virtut de l'autoritat de l'Association des Amis du Vieux Chinon i l'arquebisbe de Tours (curador de les restes), una anàlisi científica es va realitzar recentment en les anomenades 'relíquies de Joana d'Arc ", que resideixen a Chinon (centre de França). Aquestes restes es van conservar inicialment en una petita ampolla de vidre que data de principis del segle XIX en el casc està escrit el text: '' Restes trouve 's sous li Bucher de Jeanne d'Arc, Pucelle d'Orle'ans' '( és a dir, '' restes trobades sota la foguera de Joana d'Arc, donzella d'Orleans ''), publicat per primera vegada en 1867. Cal assenyalar que Joana d'Arc va morir a l'edat de 19 anys, cremaDA a la plaça del mercat de Rouen (Normandia) en 30 maig 1431.

Va realitzar-se la següent anàlisi per determinar si aquestes restes són els ossos i cendres del sant francès autèntics. Es van realitzar tècniques actualment utilitzades en antropologia forense i l'anàlisi científica. Aquest estudi pot donar un model de la metodologia que s'utilitzarà amb les restes orgàniques de cremats mal conservades (com els que queden per a l'anàlisi després d'un incendi criminal o accidental).

Feu clic aquí per llegir aquest article de Academia.edu


VEURE TAMBÉ: 




PUBLICAT:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada